Waarom ik doe wat ik doe

Wel... Ondertussen ben ik al 12 jaar afgestudeerd als handelsingenieur en heb ik de voorbije jaren op de Supply Chain afdeling gewerkt bij 2 grote bedrijven.

Ambitieus als ik ben, wilde ik iets bereiken in mijn leven. Ik ging manager worden!

Toen ik 2 jaar bij het eerste bedrijf in dienst was, merkte ik dat er daar niet voldoende doorgroeimogelijkheden waren voor mij. Op zoek naar iets anders dan maar... Zo kwam ik terecht bij een Amerikaanse multinational.Hier kreeg ik wel de kansen die ik verdiende. Ik groeide door en deed verschillende functies binnen dit bedrijf. Startende als Supply Chain Analyst groeide ik door binnen het bedrijf. Na verschillende functies gedaan te hebben, werd ik uiteindelijk Global Supply Chain Inventory Manager. 'I did it!'

Maar... Ten koste van wat?

Mijn eerste promotie viel samen met het krijgen van mijn eerste kindje. Ik wilde mij bewijzen op professioneel vlak én op privé vlak.

Slechte nachten, het runnen van een huishouden en amper me-time in combinatie met lange werkdagen, overuren, files en business trips waren slopend voor mijn lichaam.

Elke dag opnieuw was het een gevecht om de twee 'jobs' te combineren.

Met uiteindelijk na 7 jaar een zware burn-out tot gevolg. Meer als anderhalf jaar heeft het geduurd om hier uit te geraken en sommige zaken blijven nog steeds heel erg moeilijk.

Ik was mezelf helemaal kwijt geraakt de voorbije jaren en ik was misschien wel goed in wat ik deed, maar deed ik het wel graag?

Daarom besloot ik om ook te kiezen voor mijn passie. Alles wat met eten, drinken en koken te maken heeft.

Ik begon met bloggen, vloggen en het delen van receptjes. En als hobby-kok kookte ik voor FLAVR. Het gaf mij de nodige energie om uit die diepe put te geraken.

Ik bleef nadenken over hoe ik mijn passie kon gebruiken om mensen te helpen?

Eén van mijn grootste frustraties, zelfs ondanks mijn passie voor het koken, was om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten voor mijn gezin. Ik ben niet altijd de beste planner geweest en moest dikwijls nog last minute naar de winkel, beslissen wat ik ging maken en koken. En dat allemaal tegen enorme tijdsdruk.

Kindjes moeten nu eenmaal op tijd in bed, huiswerk maken, om nog maar te zwijgen over de vele hobby's die erbij komen als ze iets groter worden.

Voetbaltraining op dinsdag, zwemles op woensdag of turnen op donderdag... Ik denk dat dit voor veel gezinnen herkenbaar is.

En tijdsdruk is 1 ding, maar dikwijls zat mijn energieniveau ook echt onder 0. Het was soms alle moed bij elkaar rapen om effectief te starten met koken.

Het was mijn grootste frustratie dat er op vlak van koken zo weinig hulp kon ingeroepen worden. Ok, er bestaan wel maaltijdboxen zodat je niet meer moet winkelen, maar het koken bleef. Kant-en-klare maaltijden in de supermarkten zitten dikwijls vol suiker en allerlei bewaarmiddelen en afhaalgerechten zijn meestal ongezond (pizza, frietjes, kebab...)

Ik wil die frustratie wegnemen. Ik wil deze gezinnen helpen!

Dit doe ik onder andere door het geven van tips & tricks, het delen van leuke, snelle en gezonde receptjes, leuke kookfilmpjes om te koken met en voor de kids, enzovoort.

En in de webshop komen er op termijn ook gerechtjes, sauzen, granola,... 

Homemade! (by Griet)

Griet

Chef by heart
Because the secret ingredient is always love!

>

Powered by WishList Member - Membership Software