​Witloof in een nieuw jasje

​Groente van de week - witloof

​De nieuwe reeks op Facebook ​is een groot succes.

Heel veel mama's hebben hun succesrecepten gedeeld in de HAPPY MOMS & FOOD groep.

Ik heb zelf ook heel wat inspiratie opgedaan om witloof op een andere manier klaar te maken. 

​Graag wil ik dan ook de recepten van de andere mama's met jullie delen. Ik weet zeker dat je er ook inspiratie zal uithalen.

Wat ook een voordeel is... De meeste recepten zijn kidsproof! Een ideale manier dus om je kinderen deze groente te leren eten.

​Succesrecepten van de andere mama's (inclusief mezelf dus)

​Rauw witloof met appel

​Eentje die ik overal zie terugkomen en die het over het algemeen ook héél goed doet bij kinderen. 

Rauw witloof fijn snijden samen met een appeltje en dan mayonaise eronder. 

Zeker het proberen waard als je kinderen geen witloof lusten.

Ik maakte zelf ook nog een blogpost over "HET PERFECTE WITLOOFSLAATJE". 

Ga ​HIER ook zeker eens naar kijken.

​Gestoofd witloof met peer

​Ik ​vond deze combinatie heel toevallig ​toen ik net bevallen was van Wout. 

​Als baby probeerde ik hem ​zoveel mogelijk groenten ​te laten proeven, zodat het later allemaal wat gemakkelijker zou gaan. Dat was toch het idee in ieder geval. 🙂

In het geboortepakket van Kind & Gezin kregen we ook een receptenboek om te starten met fruit- en groentepap. Daar stond een witloofreceptje in wat ik onmiddellijk geprobeerd heb. Ik was ​enorm benieuwd of je een baby witloof kan laten eten. 

Ja dus! Dat kan!

Stoof samen met de witloofstronkjes ook enkele stukjes peer. Het maakt het witloof wat zoeter.

​Dit werkt trouwens nog altijd voor Wout.

Dus als je witloof met hesp en kaassaus maakt en je kinderen lusten het niet. Stoof dan een peer en doe dit onder het witloof van je kinderen. Je zal zien dat ze het op deze manier wel zullen lusten.

Gehaktballetjes met witloof

​Dit heb ik zelf nog nooit gemaakt, maar ​het klinkt zó lekker. Ik ga het binnenkort dus zeker eens proberen. 

Rol gehaktballetjes en bak ze aan in de pan samen met fijn gesneden witloof.

Kruid het witloof goed ​met peper, zout en muskaatnoot.

Doe een deksel op de braadpan en laat alles goed sudderen. Op deze manier komen de smaken van het vlees en het witloof samen.

Giet room over het witloof als alles gaar is​.

Serveer de balletjes en de witloofsaus met puree of pasta. 

​Quiche met witloof, ham en kaas

​Deze quiche is een leuke variant op de klassieker witloof met ham en kaassaus of je kan het ook ​bekijken als een variatie op de quiche lorraine.

Bij ons aan tafel was het in ieder geval een succes bij zowel Wout (8) als Lize (3). ​Het witloof ging vlotjes naar binnen. Wout had zelfs niet door dat hij witloof aan het eten was, terwijl hij dit normaalgezien echt niet lekker vindt.

​Klik HIER voor het recept.

​(Pasta)saus met witloof en Boursin

​Een recept wat ik vroeger ook op de kookles heb leren maken, maar zelf helemaal uit het oog verloren was. 

Gelukkig was er een andere mama die er mij opnieuw aan deed denken.

Bak stukjes kipfilet en laat ze goed korsten in de pan.​

Voeg​ ​fijngesneden witloof toe samen met wat (rode) paprika of ui. 

Werk af met Boursin. Je kan Boursin cuisine nemen of de gewone variant. Voeg ​dan wel wat room toe om de saus wat lopender te maken. (Voor de mensen die graag peper eten... Probeer dit eens met Boursin zwarte peper. Heerlijk!)

Serveer met pasta.

​Witloof gevuld met gehakt

​Dit recept heb ik zelf ook nog nooit gemaakt, maar het klinkt super lekker en ​kinderen zouden het ook graag lusten.

Wat wil je nog meer?

​Vul het witloof met gehakt en omwikkel met ontbijtspek. Bak aan in de pan en gaar verder in de oven.

​Witloof met ​bloemkoolsaus op de wijze van Sandra Bekkari

​Bijna iedereen kent dit recept ondertussen, maar ik wil het toch nog graag met jullie delen.

Dit is de 'gezonde' en 'magere' variant van witloof met hesp en kaassaus.

Probeer het zeker eens, want het is lekker en gezond.

​Witloof als hapje of in een salade

​Een witloofblad gevuld met garnaaltjes als aperitiefhapje blijft een klassieker die door veel mensen gesmaakt​ wordt.

​Witloof in combinatie met het zoute van garnalen of gerookte zalm blijft een ​topper.

​Voeg het ​eens toe aan een salade zoals ik deed toen ik vorige week een salade voor mezelf maakte.

​Eindeloos veel mogelijkheden

​Zoals je kan zien zijn er echt EINDELOOS veel mogelijkheden ​met witloof.

Witloof is echt véél meer dan de klassieker witloof met hesp en kaassaus.

En dan hebben we nog niet alles besproken wat er aan bod is gekomen vorige week.

Gekarameliseerd witloof blijft het ook nog steeds goed doen of laat je witloof eens langzaam garen in honing met tijm. 

Maak eens een lekkere witloofsoep​ of doe eens heel creatief door witloof op een pizza te leggen of er een tarte tatin ​van te maken. 

​Pinterest

​Heb je echt geen inspiratie, ga dan zeker eens kijken op Pinterest.

THE PLACE TO BE om je inspiratie een flinke boost te geven. Voor mezelf trouwens ook.

Speciaal voor de groente van de week, maakte ik ook aparte borden per groente, zodat je altijd een kijkje kan gaan nemen als je een recept zoekt voor een specifieke groente. (Work in progress)

​Volg Homemade by Griet op Pinterest zodat je nooit nog ​ideeën tekort komt!

​Happy moms & food

​In onze Facebookgroep "HAPPY MOMS & FOOD" bekijken we elke week een andere groente. 

Volgende week is het de beurt aan spruitjes!

Ook een uitdaging om klaar te maken voor kinderen.

Ben jij ook benieuwd hoe andere mama's dit aanpakken?

Word dan zeker lid van deze leuke mama community op Facebook.

​Veel succes allemaal! 

En smakelijk!

WIT LOF (With love)

Griet

>

Powered by WishList Member - Membership Software