Hoe maak je het perfecte witloofslaatje?
Ik ben zelf een superfan van witloof en een witloofslaatje smaakt altijd. Zeker in de winter in combinatie met een goed stuk vlees of een stoofpotje is het een echte topper.
Maar niet iedereen is fan van rauw witloof. Sommige mensen vinden het te bitter.
Hieronder geef ik enkele tips die ervoor zullen zorgen dat het witloof niet zo bitter smaakt.
Proberen maar! Je zal wel zien.
Enkele tips

Recept
- 1Snijd de stronkjes grondwitloof eerst middendoor, haal de harde kern eruit en snijd het witloof in fijne reepjes
- 2Snipper een ui (en/of eventueel een appel) en doe dit bij het witloof
- 3Hak verse bieslook fijn en doe dit bij het witloofslaatje
- 4Voeg mayonaise naar smaak toe
- 5Kruid goed met peper en zout
- 6Werk af met een scheutje azijn
En het geheim van elke kok...
Proeven, proeven en nog eens proeven. Tot de smaak voor jou perfect is.
Wit loof! (WITH LOVE)
Griet
P.S. Dit blogartikel maakt deel uit van de reeks 'Groente van de week' op Facebook.
Maak je lid van mijn "Happy Moms & Food" groep als je deze reeks verder wil volgen.
