​Hoe maak je het perfecte witloofslaatje?

​​Ik ben zelf een superfan van witloof en een witloofslaatje ​smaakt altijd. Zeker in de winter in combinatie met een goed stuk vlees ​of een stoofpotje is het een echte topper.

Maar niet iedereen is fan van rauw witloof. Sommige mensen vinden het te bitter.

Hieronder geef ik enkele tips die ervoor zullen zorgen dat het witloof niet zo bitter smaakt.

Proberen maar! Je zal wel zien.

Enkele tips

  • Kies voor rauwe bereidingen altijd grondwitloof. Ok, het is een stuk duurder dan de hydrocultuur variant, maar het is veel beter en intenser van smaak. Voor warme bereidingen kies ik zelf soms de goedkope versie, maar voor een witloofslaatje is grondwitloof sowieso de betere keuze.
  • ​Snipper een kleine ui en doe dit bij je witloofslaatje. Je zal versteld staan van wat het doet met de smaak.
  • ​Voeg een fijngesnipperde appel toe ​aan je salade. Het witloof zal dan ook minder bitter smaken. Zeker ook het proberen waard als je kinderen niet zo graag witloof lusten. 
  • Verwijder de kegelvormige kern onderaan in het witloof. Deze kern zorgt voor een bittere smaak. Als je het witloof doorsnijdt, zie je de kern heel duidelijk zitten. (Zie foto)

Recept

  • 1
    ​Snijd de stronkjes grondwitloof eerst middendoor, haal de harde kern eruit en snijd het witloof in fijne reepjes
  • 2
    Snipper een ui (en/of eventueel een appel) en doe dit bij het witloof
  • 3
    ​Hak verse bieslook fijn en doe dit bij het witloofslaatje
  • 4
    ​Voeg mayonaise naar smaak toe
  • 5
    ​Kruid goed met peper en zout
  • 6
    Werk af met een scheutje azijn

En het geheim van elke kok...

Proeven, proeven en nog eens proeven. Tot de smaak voor jou perfect is.

Wit loof! (WITH LOVE)

Griet

P.S. ​Dit blogartikel maakt deel uit van de reeks 'Groente van de week' op Facebook.

Maak je lid van mijn "Happy Moms & Food" groep als je deze reeks verder wil volgen.

>

Powered by WishList Member - Membership Software